Dokumenthantering

Mer än bara utskrifter

Att du kan skapa fantastiska dubbelsidiga trycksaker i färg och svartvitt, som är vikta, häftade eller sorterade är en självklarhet idag. Likväl är det en självklarhet att utrustningen vi levererar och de utskrifter maskinerna producerar håller en mycket hög kvalitet oavsett om vi levererar till tryckeri eller kontor. Vad som däremot inte är lika självklart för alla är att dokumenthantering är så mycket mer än en utskrift på ett papper.

Digitaliserade dokument

Ricohs dokumenthanteringstjänster handlar inte om att vi skall skriva ut mer. Det handlar snarare om att minska pappersförbrukningen genom att skanna mer och integrera dokumenthanteringen med affärssystemen. Att koppla ihop med sina smarta enheter och effektivisera arbetet. Ett optimerat dokumentflöde helt enkelt.Externa molntjänster

Med Ricoh RSI – Ricoh Smart Integration – ansluter du din multifunktionsskrivare (MFP) till populära molntjänster från tredje part, så att viktig information blir direkt åtkomlig och redo att användas och delas. Exempel på sådana tjänster är Microsoft 365, Googledrive och Dropbox.
Läs mer om RSI här på vår sida>>

Anslut din MFP till Microsoft 365, Onedrive, Googledrive, Dropbox mfl.

Follow-me / Säkra utskrifter

Efter lagen om GDPR har det blivit än viktigare att säkra upp dokument och utskrifter och se till att information inte hamnar i fel händer. Med Ricohs lösningar för Follow-me print ges möjligheten att hämta en utskrift på valfri enhet.


Funktionen garanterar också att inga utskrifter blir liggandes och hamnar hos obehöriga. Att verksamheten dessutom sparar pengar och gör miljön en tjänst genom att undvika onödiga utskrifter är en ren bonus.

Automatiserad avtalskontroll

Ricohs MFP:s eller ”MultiFunktionsPrinters” har idag en central roll i många verksamheter. Med smarta scanningslösningar digitaliseras enkelt analoga och manuella arbetsflöden. Ett exempel på smart automatisering är att scanna och lagra avtal så att de blir sökbara, och på samma gång se till att det läggs till en automatisk påminnelse när ett avtal är på väg att löpa ut.

Sökbara dokument

Att skanna fakturor så att de blir sökbara är en annan ovärderlig funktion som sparar massor av tid och pengar. Istället för att leta igenom mängder av fysiska fakturor eller andra dokument söker du bara på leverantör, produkt eller något annat som är unikt för just det dokumentet.

Omvandla dina fysiska dokument till digitala sökbara filer

Hur digitaliserar jag verksamheten?

Trots fördelarna med digitala arbetsflöden är det många som av rädsla och okunnighet drar sig för 
att ta steget. Vi på Ricoh IT Partner har kompetensen och mångårig erfarenhet av att transformera verksamheter in i den digitala eran, och vi hjälper gärna till med vägledning och stöd genom hela processen.

Fråga oss om våra produkter

Hör av dig till oss om du har frågor kring dokumenthantering eller vad som skulle vara den bästa lösningen för dig.

Vi hjälper gärna till med vägledning och stöd genom hela processen.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.