Server Hosting

Serverrack Hosted Server

Extern serverlösning i molnet

Hosting – Ett Värdskap

Om man översätter innebörden av ordet ”Hosting” till svenska blir det ungefär ”värdskap”. Ett ord som används i samband med lagring av webbsidor och domäner. Då säger man att en specifik hemsida hostas av ett webbhotell. Hemsidan med all dess information såsom bilder och filer, ”bor där”, hos sin ”host”, och alla i hela världen kan via internet surfa in på den sidan.

Ingen lokal server

På samma sätt är det med Server Hosting.
När du eller ditt företag väljer att hosta sin server hos Ricoh IT Partner, så innebär det det helt enkelt att du väljer bort att ha en egen lokal server.
Istället för att köpa in en server till era lokaler hyr du av oss ett ”virtuellt rum” på en extern server, placerad i en säker serverhall.

Åtkomst överallt

För friktionsfritt och effektivt arbetsflöde måste alla anställda komma åt filer och dokument oavsett plattform och oavsett vart de befinner sig.
Precis som på en lokal server väljer du själv vem eller vilka som skall ha åtkomst. Du kan även lätt välja att begränsa åtkomsten för specifika mappar och filer per användare.

Åtkomst överallt med Server Hosting

Hög säkerhet

Med Server Hosting behöver du inte tänka på säkerheten. Det gör vi.
Servrarna övervakas dygnet runt och det görs dagliga backuper av alla uppgifter.
Att ha sitt företags uppgifter på en Hostad Server är lika säkert som att ha en egen server, och precis som när du anlitar oss för övervakning av din lokala server, slipper du tänka på backuper och underhåll och riskerar aldrig att förlora data.

Microsoft 365

Självfallet löser vi även hela arbetsflödet med licenser för mjukvaror som Microsoft 365 med grundläggande program som Word, Excel och Outlook.
Men även oumbärliga problem för distansarbete såsom OneDrive, Sharepoint och Teams.
Även migrering (flytt från nuvarande server) av era mailkonton samt flytt och installation av ert affärssystem, som exempelvis Visma eller Pyramid sköter vi.

För vem?

Server Hosting eller lokal server? Vad skall jag välja?
Eftersom alla företag har olika behov finns det inget rakt svar på den frågan. Båda har sina för- och nackdelar beroende på hur just ditt behov ser ut.
Din kunskap om just ditt företags behov och vår erfarenhet av att leverera rätt lösningar garanterar att vi tillsammans hittar rätt väg.