IWB – Interaktiv whiteboard

Smarta skärmar från Ricoh

Digital kommunikation

Med en IWB – Interaktiv Whiteboard från Ricoh har du en perfekt lösning för digital kommunikation. Med ett mycket användarvänligt, androidbaserat gränssnitt med förinstallerade applikationer, är inlärningskurvan låg och arbetssättet intuitivt. Perfekta för hybridarbete då flera användare kan skriva på samma skärm.

Ricoh IWB - Interaktiva skärmar från Ricoh

Smarta interaktiva skärmar

Dessa interaktiva skärmar är inte att förväxla med vanliga bildskärmar. Du kan rita på dem, både med speciell penna eller med fingerspetsarna, visa diagram, flytta bilder med händerna, sudda med händerna och mycket mer. Perfekt för engagerat lärande och levande presentationer. Det är smarta skärmar helt enkelt, som bjuder in både användaren och betraktaren till aktivt samarbete.
De gör sig lika bra i klassrummet som i konferensrummet eller på en mässa eller utställning. Fjärran från gamla whiteboards…

Modeller

Ricoh erbjuder tre olika storlekar på IWB. 65″, 75″ och 86″ med respektive beteckning A6500, A7500 och A8600.
65 tum rekommenderas för små konferensrum och vanliga klassrum, 75 tum för medelstora mötesrum och klassrum och den största för rymligare konferenslokaler och även föreläsningssalar.

Egenskaper för IWB

  • Trådlös spegling av flera skärmar
  • Enkel uppkoppling
  • 4K UHD-skärm
  • Multi-touch för gruppaktiviteter
  • Effektiv presentation på delad skärm
  • Tillbehör: Höj- och sänkbart stativ på hjul

Montering och installation

Som tillval finns höj- och sänkbart stativ på hjul om du har behov av att kunna flytta IWB:n, i annat fall kan vi hjälpa dig med väggmontering och installation av skärm och ljudanläggning så att allt fungerar perfekt och bara är att använda när vi åker därifrån.
Nedan är det Viktor – en av våra IT-konsulter – som lägger sista handen vid en installation.

Komplettera med konferenskamera

Genom att komplettera med en allt-i-ett-konferenskamera från exempelvis Logitech skapar vi bästa möjliga förutsättningar optimal ljud och bild för exempelvis Teamsmöten. Logitech MeetUp är med sin 4K Ultra HD-kamera utformad framförallt för lite mindre rum där linsen tack vare effektiv vidvinkel fångar upp alla deltagare.
En smart funktion är att den även justerar kamerapositionen och zoomen automatiskt för att skapa den optimala bilden av samtliga i rummet. Den är även utrustad med kraftiga högtalare som kompletterar IWB:ns högtalare väldigt bra.

  • Förstklassig konferenskamera
  • 4K-optik
  • Superbred vidvinkel
  • Ljud optimerat för mötesrumsakustik

Välkommen in på en demo!

I våra lokaler på Lantvärnsgatan 4 har vi exakt en sådan här lösning monterad, så ring oss gärna på 054-175400 eller fyll i formuläret nedan så bjuder vi på en kaffe och visar hur detta fungerar i praktiken! 🙂
Varmt välkommen!!