Phishingattacker – Lär dig känna igen dem!

Skydda dig mot nätfiske – Testa och utbilda personalen

Simulerade phishingattacker ger kunskap

Att skydda sig mot nätfiske och upptäcka vilka mail som är en potentiell phishingattack kan vara svårt. Men med lite träning går de flesta försök till nätfiske går faktiskt att avslöja.
Genom att simulera attacker som uppmanar användare till olika inloggningar. Exempelvis Office 365, Facebook, och andra företag vi är vana att lita på går det att träna upp förmågan att upptäcka hoten.
Ett enda klick kan sänka en hel organisation, med enorma kostnader som följd. Att utbilda och informera om IT-säkerhet är en ovärderlig investering!

Användarna – En svag länk vid nätfiske

Mer än hälften av alla IT-säkerhetsincidenter är kopplade till användarnas handlingar. Den mänskliga faktorn är alltså högst närvarande när det kommer till IT-säkerhet. Rätt kunskap minskar avsevärt risken att drabbas av nätfiske.
En lyckad phishingattack där en eller flera användare klickar på en olämplig länk handlar ofta om okunskap och oförsiktighet. Att tänka en extra gång innan du klickar på det där mailet som ser ut att vara från Facebook, Nordea eller Postnord kan göra hela skillnaden.

Kundspecifika och smarta simuleringar

Man med lap-top och varning - Lär dig känna igen nätfiske och phishingmail - Utbilda personalen

I de simuleringar och utbildningar vi erbjuder ingår även anpassade och kundspecifika, smarta simuleringar.
Simulerade bluffmail innebär att mail med exempelvis företagets logotype skickas ut, eller meddelanden som ser ut att komma från din kollega.
Varje simulerad phishingattack är kopplad till en skräddarsydd påminnelse. Den visas för de användare som låter sig luras att klicka på länken, eller öppnar bilagan, i en simulerad attack. Svårighetsgraden ökar också över tid när användaren lärt sig att känna igen en viss typ av attacker.

Påminnelsen visar sedan det meddelande som lurat användaren. Tillsammans med interaktiva tips om vad som kan göras annorlunda nästa gång. Användaren erbjuds också att starta en frivillig grundläggande utbildningsmodul som är knutet till den aktuella simuleringen.
Detta blir en fantastisk kunskapsbank att återkomma till och uppdatera och på så sätt lära sig undvika en lyckad phishingattack.

Kontakta oss för att testa och utbilda din verksamhet!

Alla företag har allt att vinna på att köra dessa tester mot nätfiske och cyberattacker och utbilda personal!
Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och berättar mer – eller ring direkt på 054-175400.