Microsoft Copilot – Din dagliga AI-assistent

Ett nytt sätt att arbeta på

Din dagliga AI-assistent är här

Vad är Microsoft Copilot och vad skall du ha det till egentligen?
Microsoft Copilot är ett AI-drivet verktyg som kommer att revolutionera sättet vi jobbar på idag.
I många av Microsofts applikationer som Word, Excel, Teams, Outlook, Powerpoint med flera har du idag en virtuell kollega, AI-assistent. En outtröttlig kollega som kommer att vara till en enorm hjälp för att snabba upp tidigare långsamma och tråkiga processer.

Microsoft Copilot i MS365

Mängden funktioner och hjälpmedel som erbjuds i Microsofts applikationer är häpnadsväckande. Här är några av hjälpmedlen i de vanligaste applikationerna:

  • Word – Här kan Microsoft Copilot föreslå formuleringar eller fylla i brister i text baserat på det sammanhang som finns i dokumentet. Den kan hjälpa till med att skapa eller föreslå exempel på avsnitt, skapa listor eller formatera text baserat på stil och struktur. Den kan även redigera och skapa samtidigt som du arbetar i dokumentet.
  • Excel – Inom Excel kan Copilot föreslå formler eller funktioner baserat på data och användningsfall. Den kan också hjälpa till med att identifiera mönster i data och ge förslag på visualiseringar eller diagramtyper.
  • Teams – För ett effektivare arbete i Teams kan Copilot hjälpa till med att generera automatiserade svar på vanliga frågor. Även ärenden inom chatten kan den ge svar på, samt skapa påminnelser utifrån vad som blev sagt under mötet.
    Den kan också föreslå strukturer för att organisera och hantera arbetsuppgifter och dokument som delas i Teams.
  • Outlook – Microsoft Copilot kan hjälpa till med att skapa svarsmallar för vanliga e-postmeddelanden. Eller föreslå ämnesrader baserat på tidigare konversationer. Den kan också hjälpa till med att kategorisera och organisera inkorgar eller ge förslag på effektiva tidsbesparingar genom att automatiskt extrahera uppgifter och händelser från e-postmeddelanden.
  • PowerPoint – Här kan du till exempel skriva en promt som beskriver det du vill få visualiserat. Eller hämta in en text som du vill att PowerPoint skapar en presentation av. Även animationer kan adderas genom en enkel promt i stil med ”lägg till animeringar” och sekunden senare är det animerat.

Vi hjälper dig komma igång!

Visst låter det fantastiskt att ha en snabb och outtröttlig AI-assistent som kollega! Men hur kommer du igång?
Det är lättare än du tror, men det finns viktiga steg att ta innan man kör igång. Både funktionsmässigt och inte minst säkerhetsmässigt. Kontakta oss för mera information och hjälp! 🙂 054-175400