IT-säkerhet

Datan – er viktigaste tillgång

Ett företags viktigaste tillgång brukar man ju säga är personalen, men att förlora all sin data är något få företag går oskadade ifrån ändå är det många som slarvar med backuper och IT-säkerhet.

Att satsa på hög IT-säkerhet är odiskutabelt något av det viktigaste ett företag kan göra idag. Hoten ökar ständigt och hackarna blir allt listigare och virusen allt farligare, men med hjälp av brandväggar, schemalagda backuper och även genom att utbilda personal i IT-säkerhet kan man avsevärt minimera riskerna.

Trygg övervakning av er IT – Dygnet runt!

Med oss som din IT-leverantör får du trygg övervakning av all er IT dygnet runt. Ni behöver inte ägna en tanke åt uppdateringar av virusprogram, backuper och hur servern mår. Är den överhettad? Är diskarna på gång att lägga av? Har vi haft intrång? Har någon i personalen gjort intrång?

Allt det där ”jobbiga” tycker vi är roligt och vet precis hur vi skall hantera.Vem ser vad?

Förutom övervakningen ser vi också till att hantera rättigheterna på molntjänster, server och klienter. All personal skall kanske inte kunna se och komma åt precis allting, den mänskliga faktorn kan som bekant också vara en säkerhetsrisk.

GDPR säkerhet – Spåra filer och dokument

Vi kan hjälpa er att visualisera er lagring genom upprätta en lista över platser där ni lagrar data. Vi kan hjälpa er att spåra filer och dokument – Vem har skannat dokumentet i min mail? Vem har sett dokumentet som kopierats? Vem har öppnat och redigerat filer på företagets server?

Vi ansvarar för hela livscykeln

När en klient eller server är förbrukad finns mängder av information kvar även om hårddisken raderats. Vi är certifierade för datacleansing och har den utrustning som krävs för att rensa och förstöra all datapermanent så att den omöjligen kan spåras.

Datacleansing utförs av oss på server, dator och kopiator. Allt enligt GDPR:s riktlinjer.

Ett virtuellt skyddsnät för din verksamhet

En verksamhet utan säker backup lever riktigt farligt, den som en gång förlorat all data gör aldrig
om misstaget att inte säkra sin information. Att förlora all eller delar av din data är oftast likställt med produktionsstopp och stora kostnader, något som lätt kan undvikas med vår backuptjänst.Lokalt eller i molnet

Allt du gör i din IT-miljö, från mail och worddokument till bokföring och fakturahistorik, allt skyddas av vår backuptjänst. Vi kan ta backuppå hela servrar eller bara valda delar av din IT-miljö. Det är en flexibel lösning där du själv väljer omfattningen.

Du kan även välja mellan lokal backup eller molntjänst. Vi erbjuder tex:

  • Multisite Storage
  • Dagliga rappporter
  • Kundanpassad återläsning (1-365 dagar)
  • Onedriva/Sharepoint backup