Anders ”Järnmannen” Olsson

Anders Järnmannen Olsson i sitt hemmagym. Här tävlar han mot människor över hela världen via Zwift och en laptop. Många insamlingar har också gjorts via Zwift.
Anders hemma i träningslokalen där cykeln och laptopen är hans viktigaste redskap.

Vi sponsrar Järnmannen från Hagfors

Ricoh IT Partner och Rullarnas bidrar med vass laptop

I samarbete med Rullarnas Assistans var vi häromdagen upp till Anders ”Järnmannen” Olsson i Hagfors och gav honom en ny laptop anpassad för onlineträning. En som klarar Järnmannens tempo, något som den gamla helt uppenbart inte gjorde:
”När jag trodde att jag gick i mål som etta visade det sig senare att jag i själva verket kom på tionde plats. Datorn hängde ju inte med alls”.

Tävlar mot hela världen – via datorn och Zwift

Anders har fastnat rejält för träningsprogrammet Zwift. Ett onlineprogram där du tillsammans med andra över hela världen kan träna och tävla i cykling och löpning i en virtuell värld. ”Oavsett tid på dygnet finns det alltid någon att tävla mot” säger Anders och fortsätter: ”Det händer att jag säger till mig själv att idag skall jag inte tävla, men så sitter man där och vips är man igång och jagar iallafall”. ”Det är en extremt rolig träningsform, och det är en väldig skillnad med den nya datorn!”

”Att hjälpa de som själva inte kan röra sig fullt ut har länge vart en stor drivkraft för mig”

Muskler av järn – Hjärta av guld

Anders Järnmannen Olsson från Hagfors i Värmland framför skåpet med sina sina VM- och Paralympicsmedaljer.
Anders framför sina Paralympics och VM-medaljer

Anders Olsson och hans prestationer har påverkat och inspirerat väldigt många människor. Vi har alla imponerats djupt över både järnviljan, styrkan och envisheten. Att aldrig ge upp trots att livet verkligen prövat honom maximalt…
Utöver detta har han också en fantastisk jordnära attityd och medmänsklighet. Det har väl knappast undgått någon att det bara är musklerna och viljan som är av järn. Hjärtat däremot är tveklöst gjort av samma gyllene material som hans tunga guldmedaljer från Paralympics.
På frågan hur han motiverar sig till att träna och genomföra alla brutala utmaningar svarar han: ”Att hjälpa de som själva inte kan röra sig fullt ut har länge vart en stor drivkraft för mig”.

Cyklar för välgörenhet hemma i garaget

Genom sitt idrottande har Anders Olsson samlat in stora summor till forskningen, bland annat har han hjälpt Krama Era Barn, Diabetesforskningen och Barncancerfonden. Flera av dessa event har dessutom genomförts hemma i hans garage via just Zwift. En ny vass laptop är med andra ord ett sätt att ”hjälpa honom att hjälpa”.

Längtar efter att få börja träna igen

När vi pratar med honom längtar han efter att få komma igång med träningen igen. Läkningen av en omfattande axeloperation pågår för fullt, och stundtals har han rejält ont. Men förhoppningsvis kommer axeln snart vara redo för det våldsamma ”Olssonska” vridmomentet igen.
Han tillägger skämtsamt: ”Jo…vill de testa om delarna håller, ja då kan de ju alltid sätta dem i mig”. 🙂

Anders Olssons medaljsamling är enorm.
Ricoh IT Partner och Rullarnas Assistans sponsrar Anders Järnmannen Olsson från Hagfors i Värmland.
Anders Olssons ”wall of fame” är brutal!

Stort tack och lycka till!

Vi tackar Anders för pratstunden, och önskar denne genomtrevlige och extremt ödmjuka järnman från Hagfors ett snabbt och fullständigt tillfrisknande!! Vi är många som längtar efter att se honom genomföra planen på att handcykla genom hela Sverige, eller göra den klassiska ”coast-to-coast” i USA, en sträcka på runt 400 mil…
Att han fixar det råder det ingen tvekan om. Bara kroppen fungerar så kommer viljan att lyckas, och drivkraften att hjälpa andra att ta honom jorden runt om så behövs.