Flytta din data till Microsofts svenska datacenter

Flytta ditt företags data till Microsofts svenska datacenter

Flytta hem din data till Sverige

Ditt företags data är helt ovärderliga och många känner ett obehag över att inte riktigt veta vart alla uppgifter lagras. Även om företaget heter Microsoft så kan det kännas sisådär att ha alla din verksamhets backup och information någonstans på en server i ett annat land.
De ökade kraven kring hanteringen av personuppgifter och GDPR är ytterligare en anledning att se över vart din data lagras.

Den goda nyheten är att om du idag har Microsoft Azure eller Microsoft 365-tjänst kan du under maj månad kostnadsfritt flytta din data till det svenska datacentret.

Hållbara svenska datacenter

Förutom att det känns bättre att ha sin data närmare, så är de nya svenska datacentren även så kallade nollavfallsanläggningar, vilket innebär att de drivs med 100 procent förnybar energi, såsom vind- och vattenkraft.

Anläggningarnas reservkraft kommer från dieselgeneratorer, men de är Microsofts första att drivas med Preems Evolution Diesel Plus, världens första Svanenmärkta diesel. (Innehåller minst 50 procent förnybar råvara.)

Anläggningarna är enligt Microsoft bland de mest avancerade och hållbart designade datacentren i världen. Att lagra din data i Sverige är således ett mycket bra och enkel sätt att minska sitt företags miljöpåverkan.

Bara under maj månad

Microsofts erbjudande om att fritt få din data flyttad gäller bara under maj månad. Efter den 31 maj har du inte längre möjlighet att nyttja detta erbjudande. Kontakta oss gärna om du funderingar kring Microsoft 365 och flytt av ditt företags data!

Källa: news.microsoft.com