IT, Dokument, Kommunikation, Kaffe och Service

Vi hjälper dig med allt inom IT

Vi hjälper dig med allt inom IT. Vad innebär det?
IT och IT-tjänster kan till exempel innebära allt från att leverera hårdvara till att installera en server eller att migrera mailkonton. Att fjärrledes övervaka och uppdatera din IT-miljö och på så sätt se till att ditt skydd mot spam, malware och virus alltid är up to date, och på så sätt regelbundet även kontrollera hälsostatus på er IT-utrustning.
Vi kan hjälpa dig att rädda och återskapa data, likväl som vi på ett säkert och hållbart sätt även kan ta hand om och på ett säkert sätt destruera och återvinna gammal lagringsmedia.

Det kan också innebära att effektivisera din IT-miljö genom att digitalisera och flytta den till en molntjänst. Att installera, utbilda och driftsätta Microsoft 365, och få alla användare att nyttja funktionerna fullt ut genom utbildning och support. Vi hjälper dig med hårdvara, mjukvara, övervakning, fjärrsupport och service på plats – oavsett vart i Värmland du och din verksamhet befinner sig. Det kan också innebära att du kontaktar oss för att du upplever att er IT-miljö helt enkelt behöver ses över. Vi besiktigar den, vi skapar en dokumentation och lämnar ett förslag på lämpliga förbättringar.

Dokument

Dokument är i allra högsta grad också IT. Ett dokument kan vara ett papper eller en fil. En fysisk mapp på ditt skrivbord eller en liten gul virtuell mappsymbol på din dataskärm. Dokument och dokumentation är och har varit vår huvudsyssla i snart fyra decennier. Det handlar inte bara om att producera material med innehåll, som utskrifter av pappersark med text och bilder. Dokument innefattar också digitalisering av befintliga fysiska dokument som till exempel avtal och fakturor.

Därtill kommer också det helt digitala dokumentet. Det som skapas av ettor och nollor och sedan sparas som ettor och nollor. Hur det sparas och vart det sparas. Skall det dokumentet sparas lokalt på din hårddisk, på er server eller kanske ännu hellre i en molntjänst som Microsoft 365. Då kommer vi också in på säkerhet. Vem skall kunna komma åt dokumentet och vart? Allt detta är sådan vi har arbetar med dagligen och gladeligen hjälper dig att hantera och effektivisera.

Kommunikation

IT och kommunikation går verkligen hand i hand, nu mer än någonsin, och med telefoni från Telavox har vi ett marknadens absolut bästa erbjudanden när det kommer till mobil växel och smart kommunikation. Flexibla lösningar för alla företag oavsett om det är två eller tvåtusen anställda. Ett mycket användarvänligt gränssnitt där du har hela växeln i Telavox app, där anställda lätt kan koppla och ställa in aktuella statusmeddelanden. Semester, vab, möte eller ett egenhändigt skapad statusmeddelande.

Med Telavox har du koll på vilka som jobbar och undviker effektivt att koppla bort eller låta en kund vänta i evigheter. Via kalenderfunktionen lägger du lätt in hur växeln skall vara öppen, och vilka meddelanden som skall spelas upp vi t.ex. avvikande öppettider. Telavox går även att integrera med många säljstöd på marknaden och dessutom kan det lätt integreras med Microsoft Teams.

Kommunikation rör också den hybrida arbetsplatsen. Hur vi kan hjälpa dig att kommunicera oavsett vart du befinner dig. Hårdvara i form av smarta och högupplösta touchskärmar där du dockar din laptop direkt i skärmen. Webcams för högupplöst streaming som gör kommunikationen i videomötet så mycket trevligare. Eller smarta programvaror som Microsoft Teams, Sharepoint och OneDrive som på ett enkelt sätter låter dig kommunicera med kollegor och kunder oavsett vart du väljer att arbeta.

Kaffeautomater

Kaffeautomater är väl inte så mycket informationsteknologi, men ändå ett viktigt inslag i en fungerande arbetsmiljö. Alla dricker naturligtvis inte kaffe, men som ett av världens mest kaffedrickande länder är kaffeautomaten ett ganska givet inslag på de flesta arbetsplatser i Värmland. Hos oss hittar du kaffeautomater av mycket hög kvalitet från Wittenborg och Necta.

Vi levererar, installerar och servar maskinerna, och levererar även förbrukning såsom kaffe, mjölkpulver och kakor. Som komplement till den svarta drycken erbjuder vi även kylt vatten på tapp, både naturellt och kolsyrat. Med ett serviceavtal på kaffeautomaten får du dessutom regelbundna besök av oss, då rengörs maskinen grundligt och vi passar då även på att fylla på dina förråd med förbrukning.

Service

Personlig service med långa och goda relationer till våra kunder är grunden i vår verksamhet. Vår serviceverksamhet sträcker sig faktiskt ända tillbaka till mitten av åttiotalet.
Oavsett vart i Värmland du befinner dig kommer våra service- och IT-tekniker och besöker och hjälper dig på den plats där du och din verksamhet befinner sig. Året runt, oavsett väder och väglag. Det är dagligen service och underhåll av skrivare, kopiatorer och IT-miljöer.

Våra kunder är allt från enmansföretag till kommuner, med verksamhetsområden inom tryckeri, produktion, industri, mäkleri, ekonomi, logistik osv.
Självfallet utförs även många felsökningar via fjärrsupport, och du har alltid möjlighet att ringa oss för personlig service på 054-175412 för kopiator- och skrivarservice samt 054-175444 för IT-support.

Allt eller bara något?

IT finns så gott som överallt och allt inom IT är mer än vad vi kan skriva om här, men oavsett om du faktiskt behöver hjälp med ”allt” eller bara ”något” inom IT, ja då kan vi garanterat hjälpa dig! Välkommen till Ricoh IT Partner – Kontorseliten i Karlstad du också!