Sunne Ski & Bike – Downhill i toppklass!

Snökanonerna får vila, och det gör jag också... Banorna i Sunne Ski & Bike Bikepark är riktigt underhållande och tar på krafterna. Mountainbike och downhill at its best

Liftburen cykling för alla

Inför sommaren 2022 gjorde Ski Sunne en jättesatsning på mountainbike, och framförallt liftburen cykling, eller downhill som det också heter.
Downhill är inte absolut inte störtlopp med cykel. Det är teknisk cykling där du själv bestämmer svårighetsgraden, precis som vid utförsåkning alltså.
En sport som vuxit från att vara något som bara riktig vildhjärnor sysslade med, till att numera engagera hela familjer – oavsett ålder!
För att markera att Ski Sunne numera är en året-runt-anläggning för skidor och mountainbike bytte de namn till det mer passande Sunne Ski & Bike.

Maskingrävda leder i toppklass

Det finns tre maskingrävda banor att välja på i Sunnes nya bikepark, och till sin hjälp har de haft ingen mindre än kände bandesignern Bastien Rideau, som bl.a. haft stor betydelse på Trysils jättesatsning på mountainbike och downhill. Lederna har ett riktigt skönt flow och finns i svårighetsgraderna grön, blå och röd, där grön är den lättaste och flackaste. Den gröna är en led som nybörjare utan problem klarar av.

Därtill finns ett antal handgrävda leder, både röda och svarta av klart tuffare karaktär. Leder som garanterat tillfredsställer även de mest adrenalintörstande åkarna. Även banan från SM i downhill 2009 har rustats upp och är numera körbar, men den skall du definitivt inte börja med om du är ny på detta…

På väg nerför den blå banan hos Sunne Ski & Bike. Riktigt skönt flow och fin utsikt över Fryksdalen. Grym bikepark!

Downhill i Sunnes nya bikepark – vad tycker vi?

Så vad tyckte vi då?
Jag som skriver detta har testat downhill i bl.a. Trysil, Tänndalen och Idre och det går självfallet inte att jämföra så stora anläggningar rakt av, men kvaliteten på banorna hos Sunne Ski & Bike imponerar stort!! Det är riktigt riktigt bra! Och nej…du är inte för gammal, du kommer inte att gå sönder. Jag har precis passerat 50 år och sonen är dryga 12, och båda hade så j…a roligt i backarna. Åk dit och testa, du kommer inte bli besviken!

Dessutom hyr de ut riktigt fina fulldämpade mountainbikes, och alla tänkbara skydd, som fullface hjälm, skyddväst med inbyggda armbågs- och axelskydd och knäskydd. De säljer även handskar, tröjor m.m. Jag säger bara – Grattis Värmland till ännu en riktigt fin turistmagnet, hoppas verkligen att denna satsning på downhill blir lyckad, det är de värda!!

Boka din cykel i förväg på sunneskibike.se

Eftersom en film säger mer än tusen bilder så passade vi på att dokumentera lite. Visst ser det gött ut? …och verkligheten är ännu bättre! 🙂