Från fröpåsar till fastigheter

Kontorseliten i Karlstads förre VD Lars Johnson ger en intervju om bakgrunden till Ricoh IT Partner och Tingvalla Invest AB

En intervju med vår förre VD om företagande och entreprenörsskap

Lars Johnson – ägare av Tingvalla Invest AB – har under många år varit den drivande kraften bakom Kontorseliten i Karlstad AB. Som ett litet tack för alla åren gav vi Kraft Kommunikation i uppdrag att att göra en intervju med honom.

Resan från det att han började här på Ricoh IT Partner (då Konfac) som säljare till det att han sålde bolaget till sina tidigare kollegor. Det har varit en lång, och spännande resa, fylld av utmaningar och banbrytande idéer – precis som Lars vill ha det alltså. Det skall helst hända något hela tiden!

Utmanande intervju för Kraft Kommunikation

Intervjun var lite av en utmaning för Emma på Kraft Kommunikation som fick jobba hårt för att det inte skulle bli en långfilm. Men ändå ville vi fram en rättvis och underhållande bild av Lars resa genom åren. Att täcka in delar av barndomen och flera decenniers händelserikt arbetsliv på 11 minuter är ingen lätt match, men slutresultatet visade sig bli riktigt lyckat, hoppas du också tycker det!

Hur blev det så här?

Du kommer att få lite inblickar i hur allt startade, vart Lars driv kommer ifrån och delvis svar på hans egen frågeställning; ”hur blev det så här?”
Var det snöskottningen, fröpåsarna eller mopedmotorerna som väckte intresset för företagande, eller något helt annat?
Och hur gick vi från att vara Konfac till att bli Koneo och idag Ricoh IT Partner?

Nya utmaningar med fastigheter

Parallellt med Kontorseliten har han drivit upp ett fastighetsbolag – Tingvalla Invest AB, ett företag med kontorshotell och hyresfastigheter i Karlstad. Ett företag som numera upptar merparten av hans tid. Men visst lockar fortfarande nya utmaningar, något som det också kommer att hintas om i intervjun.

Mycket nöje önskar vi dig som tittar, och stort tack för alla åren Lars! Lycka till med dina kommande projekt!