Gott kaffe på jobbet med en kaffemaskin

Röd kaffekopp med Ricoh logotype text bredvid: Kaffe hjärta jobb - sant. Symboliserar Kaffe på jobbet

Ingen arbetsplats utan kaffe

Som en av världens absolut största konsumenter av kaffe är det svårt att tänka sig en arbetsplats utan kaffe. Kaffe på jobbet är idag en självklarhet oavsett om du gillar den svarta drycken eller ej. Möjligheten till en kopp kaffe skall ändå alltid finnas.
Endast befolkningen i vårt nordiska grannland i öst, förmår att dricka mer kaffe än svenskarna.

Kanske började allt med Karl den XII

Att Karl XII led ett svidande nederlag i Poltava 1709 fick vi lära oss i skolan, likaså att han blev skjuten i Norge under belägringen av Fredrikstens fästning 1718. Vad vi däremot inte fick lära oss var att han också drack kaffe på jobbet, och att vi troligen har honom att tacka för att kaffet introducerades och blev så populärt i Sverige.
Det berodde på att han under drygt tre år hade sin arbetsplats i Turkiet, och fattade då ett stort tycke för den svarta drycken, och därför tog med drycken till Sverige.

Är kaffe nyttigt?

Nu är inte vi några forskare, men en snabb sökning på nätet visar att kaffe faktiskt ha många hälsofrämjande egenskaper. Förutom att koffeinet gör dig pigg, innehåller också kaffe en mängd nyttiga antioxidanter. Något som annars brukar förknippa med frukter och bär, och även grönsaker.
Beroende på vart man läser påstås även kaffe skydda mot antal cancerformer, öka din fettförbränning, öka din kognitiva förmåga samt till och med kunna minska risken för svår demens.

Kaffemaskin med gott kaffe bra för humöret!

Gott kaffe bra för humöret

Huruvida allt det där med hälsofrämjande egenskaper stämmer vet vi inte, vad vi däremot vet är att en god kopp kaffe gör underverk för humöret. Både drycken i sig och det sociala mötet över en kopp. Många tankenötter har ju lösts över en kopp kaffe, och mängder av affärsavtal har signerats till doften av en kopp gott kaffe. Den mörka drycken är helt enkelt ett självskrivet inslag oavsett arbetsplats.

Kaffemaskiner från Necta och Wittenborg

Vi säljer, servar och hyr ut kaffemaskiner för alla typer av företag. Kaffemaskinerna kommer från tillverkarna Necta och Wittenborg, som båda är kända för sin höga kvalitet. När du tecknar ett serviceavtal sköter vi dessutom underhållet på kaffemaskinerna, oavsett vart i Värmland du och din verksamhet finns.

Varmt välkommen att kontakta oss eller hälsa på oss för en provsmakning! 🙂